on | off

Haute cuisine´i maailm restoran Korsaarilt - Voronežis

28. juulil toimus Balagan City´s Euroopa köögikunsti meistriklassi staaride esitlus!

Manuel Berganza (Hispaania) – ühe parima Hispaania restorani Sergi Arola Gastro (Madriid) peakokk, restoran sai koheselt Michelini 2 tärni, seda pole kunagi varem Hispaanias juhtunud.

Restoran Korsaari kokkade tiim, eesotsas peakoka Dmitri Rooziga, demonstreerisid oma meisterlikkust peenete ja suurepärast kõrgköögi – haute cuisine roogade valmistamise alal, mis panid ahhetama ka kõige nõudlikumad gurmaanid.

Külm supp Ahoblanko kirsi vahuga, rannakarbid safraniga, tibu foie gras kastme ning maapirniga, forelli confit, seajala terriin ja selleri konsomeega - erinevate maitsete bukett väikese Hispaania köögi aktsendiga elavdab külastajate kujutlusvõimet, meelitades neid Gaudi ning Cervantese loomingu lainele.

Korsaari unikaalne stiil aga täiendas ja rõhutas suurepäraselt kogu ürituse atmosfääri luues õhtule teistsuguse reaalsuse, täis piraatide aardeid ja saladusi.

 

Manuel, kuidas te loote oma meistriteoseid? Kust saate oma ideid? Mis teid inspireerib?
Kõige tähtsam on inspiratsiooni mitte otsida, vaid oodata, kuni see tööd tehes ise tuleb.

Millal olid loodud need road, mida täna Korsaaris valmistasite?
Need olid loodud spetsiaalselt tänase ürituse jaoks. Kõigil neil on oma põhjus ja eellugu. Näiteks üks esitatud magustoitudest - riisipuding piima, jäätise ja kaneeliga - on taasloodud minu vanaema retsepti järgi. Muide, tänu vanaema kulinaarstele oskustele tekkiski mul soov saada kokaks. See magustoit viib mind tagasi lapsepõlve, meenutab mulle minu lapsepõlve kodu.

Olete esimest korda Venemaal, palun jagage oma muljeid.
Olen Venemaast vaimustuses. Siin on palju erinevaid kultuure, mis omavahel segatult moodustavad erilise koloriidi ning atmosfääri. Eraldi tahaks mainida inimesi, keda Teie riigis kohtasin. Arvasin, et inimesed siin on külmad, kuid vastupidi, Venemaal elavad avatud ja külalislahked ning sooja südamega inimesed.
Eriti vapustas mind aga muidugi Balagan City ise. Ma pole kunagi oma elus näinud sellist restorani. Siin on tunda suurt potentsiaali. Muljetavaldav on nii disain kui ka väga tugev kokkade tiim ja õhtusöögi korralduse professionaalsus.
Tahaks ära märkida ka Chizov´i Galerii ja Balagan City juhtkonna tööd selliste ürituste korraldamises, mis sisendavad armastust peene kõrg-köögi vastu. Ja üleüldse on see kõik väga muljetavaldav, missugune mastaap on Chizov´i Galerii Keskusel ja Balagan City restoranil, ei Madriidist ega ka kogu Hispaaniast ei leia sellist taset ega suurusjärku. See on lihtsalt geniaalne poliitika!
Pealegi sujus meil suurepäraselt koostöö Korsaari kokkade tiimiga. Suur tänu neile abi eest selle imelise õhtu läbiviimisel, külalistele aga suur aitäh minu loomingule meeldiva hinde andmise eest.

 

Niisiis ei pea enam Voronezhi elanikud sõitma Euroopasse, et end poputada lõuna-või õhtusöökidega Michelini tähtedega tähistatud restoranides. Piisab liitumisest Balagan City gurmeeklubiga ja saada pidevalt infot uute ürituste kohta restoranis Korsaar.
Bon appetit!