on | off

Pruulikoda

 

Kuidas Beer House`s õlut tehakse

Õlut pruulitakse linnastest, humalatest, pärmist ja veest. Mida kvaliteetsem on tooraine, seda kvaliteetsem tuleb õlu. Beer House`i õllede linnased tuuakse Austriast, humalad ja pärm aga Saksamaalt. Erinevate maitsete ja värvide saamiseks kasutatakse erinevaid linnaseid. Toorainete importimine pole mingi eputav kapriis. Lihtsalt, siin kaamose piiril ei kasva humalad küllalt korralikud ja linnased saame tootjalt, kes on spetsialiseerunud varustama mikropruulikodasid.
Beer House`i pruulikoja sisseseade on pärit Austria tehasest Salmi, õlled valmistatakse vanade austria ja saksa retseptide järgi, millest osad on pärit 16. sajandist. Nii võib öelda, et Eestimaine on meie maja õllede puhul tööjõud ja vesi.

Õllevirde keetmine algab Beer House`i restorani suures saalis, kus protsess on külastajatele hästi näha. Alguses lisatakse vette linnaseid ja humalaid ning keedetakse mõni tund. Saalist suunatakse virre pruulikotta, kus lisatakse pärm ja kääritatakse 5 - 6 päeva. Peale kääritamist hoitakse õlut rõhu all kindla temperatuuri juures ning laagerdatakse veel 21 päeva. Kogu õllepruulimise protsess kestab ca 27 - 28 päeva ja siis on mõnus märjuke valmis nautimiseks.

Beer House`is toodetav õlu on  elus õlu ehk pastöriseerimata ja filtreerimata - pärm settib põhja ja pealt võetakse puhas õlu ära. Kui õlu on valmis, pumbatakse see spetsiaalsetesse ühekordsetesse fooliumkottidesse, mis asuvad säilitustankides. Nö suured tootjad tegelikult tapavad õlle ära. Filtreerivad mitmeid kordi, pastöriseerivad ja lisavad süsihappegaasi. Seepärast on näiteks poest ostetud - Pilsner sulaselge lurr, aga Beer House Pilsner iseloomuga maitsev kesvamärjuke. 

Elus õlu on rikas B-grupi vitamiinide ja mineraalainete poolest, soodustades ainevahetust - seega mõõdukal tarbimisel on Beer House õlled tervisele väga kasulikud. Ja õllepraaka on kasutatud nn nõrga naha (akne) kosutuseks-tervendamiseks

Elus õlu tuleks ära juua umbes 14 päeva jooksul, aga nii kaua ei jää ükski laar tarbimist ootama - jook kaob kui kuumadel kividel.